Trollstigplatået tildelt Norsk Stålkonstruksjonspris

Juryen har kåret Trollstigplatået til vinner av Norsk Stålkonstruksjonspris 2013.

Trollstigplatået i Rauma kommune i Møre og Romsdal gikk dermed til topps i konkurranse med de to andre finalistene, DNB-huset Vestbygget i Bjørvika og Statoils nye regionkontor på Fornebu.

Norsk Stålforbund og Norsk Forening for Stålkonstruksjoner deler hvert annet år ut Norsk Stålkonstruksjonspris. Prisen er ment å oppmuntre til anvendelse av stål og gi opphav til nye idéer og inspirerende løsninger.

Prisen består av et diplom som tildeles byggherre, arkitekt, rådgivende ingeniør og stålentreprenør. Presentasjon av vinnerprosjektet og prisutdeling vil skje under Norsk Ståldag 7. november 2013 på Grand Hotell i Oslo.

- Trollstigplatået iscenesetter og fremhever det dramatiske fjellandskapet ved Trollstigen. Gjennom en følsomhet til stedet, imponerende ingeniørkunst kombinert med kunstnerisk nerve i utforming og materialbruk, er dette et blitt et unikt anlegg som på en elegant måte formidler overgangen mellom arkitektur og natur, skriver juryen i en uttalelse.

- Styrken og slankheten i stålet sammen med betongens massivitet skaper spennende kontraster og knytter bygg til sted. Her er en unik variasjon og kreativitet i bruken av stål, særlig cortenstål. Fra de store konstruksjonene i brospenn og utkragede utsiktspunkt som skal tåle ekstreme påkjenninger, til kledning, kanting, rekkverksstolper og – spiler, møblering og dørvridere. Alle elementene har en imponerende kvalitet i detaljer og håndverksmessige utførelse, legger de til.

Juryen har bestått av:
* Grete Kvinnesland, Bymiljø- og utbygging, Stavanger kommune, representant for Norske Arkitekters Landsforbund
* Stig Møllersen, Multiconsult AS, representant for Norsk Forening for Stålkonstruksjoner
* Kåre Solberg, Høyer Finseth AS (nå ansatt i Contiga AS), representant for Rådgivende Ingeniørers Forening
* Tonje Bay, Contiga AS, representant for Den norske Stålgruppen

Følgende får diplom:
* Byggherre: Statens vegvesen, Turistvegseksjonen
* Arkitekt: Reiulf Ramstad Arkitekter AS
* Rådgivende ingeniør: Dr. Techn Kristoffer Apeland AS
* Stålentreprenør: Christie & Opsahl AS