Greenteam tar isolasjonsutfordringene

Den ferske aktøren Greenteam fyller en forholdsvis ny nisje i det norske isolasjonsmarkedet. Og det er i de litt vriene nisjene at produktet Spraytec virkelig får vise hva det er godt for.

I juni skrev Byggeindustrien om firmaet Greenteam, og hvordan den unge aktøren isolerte undersiden av Ullevaal-tribunene.

Greenteam skrev under en to millioner kroners kontrakt med Veidekke for underentreprisen, som gikk ut på å sprayisolere 1.300 kvadratmeter med tribune og 800 kvadratmeter tak i VIP-området på Ullevaal stadion.

Resten av stadionanlegget ønsket Veidekke å isolere med tradisjonelle isolasjonsplater.

– I utgangspunktet skulle vi kun isolere undersiden av tribunene, samt VIP-taket. Men senere fikk vi en henvendelse om å ta deler av taket i et kontorareal på stadion, forteller Spraytec-ansvarlig i Greenteam, Audun Follerås.

Fyller hullene
Fra planene om tradisjonell isolasjon ble lagt, til den faktiske isolasjonen skulle legges, har det, ifølge Follerås, kommet opp en god del rør, elektriske kabler og ventilasjon. Dette har skapt vanskeligere forhold for den tradisjonelle isolasjonen, men Follerås forteller at det ikke bød på særlig ekstra utfordringer for sprayisolasjonen.

– Vi sprayer rett og slett rundt alt av installasjoner, og så har vi fylt igjen hullene mellom platene. Den eneste utfordringen har egentlig vært tykkelsen. Her legger vi 140 millimeter med isolasjon, og det er en temmelig bra tykkelse.

I forrige sak om produktet forespeilet Follerås at isolasjonen kunne legges opp til 100 millimeter tykt, men forteller at man ennå ikke har blitt nødt til å spraye to lag for å nå riktig tykkelse.

Satser
Greenteam åpnet mandag sitt første Spraytec-kontor, i Drammen, og Follerås forteller at firmaet har fått inn Nils Sandberg på salg og markedsføring og er nå er på jakt etter en produksjonsleder.

– Vi er i en utviklingsprosess, og det ruller på, sier han til Byggeindustrien.

Nå håper Follerås og Greenteam på en kontrakt på AF Gruppens rehabilitering av Handelsbygningen i Oslo.

– Vi har et tilbud inne der, og har fått gode tilbakemeldinger. Det gjelder akustikk i trappeoppganger, isolering mot yttertak blant annet for å forhindre istapper, samt akustikk i kontorområder. Hvis vi er heldige, kan det bli vesentlige arealer som skal isoleres.