Svakere fra Neumann-eier

Både omsetning og resultat i DT Group, som eier byggevaredistributøren Neumann i Norge, gikk tilbake i fjor. Nå lover de nyinvesteringer.

- Vi er ikke helt fornøyd med resultatet, gitt at det er en nedgang fra foregående år, men vi har tatt noen store omstruktureringskostnader dette året som påvirker resultatet i negativ retning, sier administrerende direktør i Neumann, Per-Erik Pedersen.

DT Groups omsetning var 17,258 milliarder kroner, mot 18,531milliarder kroner foregående regnskapsår. Årets driftsresultat falt fra 850 millioner til 772 millioner. Samtlige kjeder i konsernet har bevart sin solide posisjon i markedet.

- Markedet er svært presset akkurat nå. Vi har brukt fjoråret på å tilpasse kostnadsnivået, og skåret helt inn til beinet. Fremover kan vi ikke spare oss til suksess. Nå skal det investeres, sier konsernsjefen i DT Group, Ole Mikael Jensen.

- Vi er overbevist om at dette vil endre vår virksomhet, forbedre kvaliteten for kundene våre og skape vekst, sier Jensen.

Det skal blant annet investeres i spesialister, kunnskap, e-handelsløsninger, større regionale distribusjonssentre og forbedret logistikk.

DT Group ser nå, etter flere år med vekst, en utflating i det norske markedet. Det er også tydelige tegn på at markedet står foran en nedgang. Til tross for dette har DT Group en økt ambisjon om å vokse i det norske byggevaremarkedet i tiden som kommer.

Selskapet ser et endret atferdsmønster hos kundene, og det innebærer at bransjen må ha endringskraft for å kunne være lønnsomme, og kunne levere det servicenivået som er den nye virkeligheten for bransjen.

- Vi ser at det kommer til å bli en spennende utfordring å følge opp kundene gjennom endringene i kjøps- og distribusjonsmønsteret. En multikanalstrategi hvor tilpasningene må skje på kundens premisser er på full fart inn i bransjen. Det kommer til å utløse et stort investeringsbehov, både i nye løsninger og i kunnskap i organisasjonen. Den reisen skal vi være med på, sier Per-Erik Pedersen.