Har noen solgt seg for dyrt?

Høyre og Frp er enige om å danne regjering sammen. Venstre og KrF skal stå utenfor, men lover å støtte den nye regjeringen i Stortinget. På pressekonferansen som ble holdt mandag kveld, kom det frem at de små partiene har vunnet store seire.

De som står for næringsutvikling i Nordland, er nok lite glade for at et lite mindretall igjen er satt stopper for en utvidet oljevirksomhet i nord.

Nå har vi ikke i detalj sett den inngåtte avtale, men det var tydelig at partilederne for de små partiene var mektig fornøyd.

Det viktigste er likevel at vi får en slagkraftig regjering som har evnen til å føre en ansvarlig økonomisk politikk.

Det er viktig at de som jobber i bygg og anlegg og ellers i næringslivet, får større forutsigbarhet. Mye tyder på at det blir ryddet opp på en rekke områder. Det er lovet en opprydding også i byråkratiet. Det vil glede mange.

For alle dem som driver med samferdsel, er det tydelig at det blir bevilget mer penger.

Ellers fremstår Erna Solberg som en meget sterk leder. Vi ønsker henne lykke til som statsminister – og vi er spent å se den regjeringserklæringen hun og Høyre nå skal forhandle ferdig med Siv Jensen og Fremskrittspartiet.

Norge har fått et nytt politisk tyngdepunkt. Det vil mange oppdage etter hvert.

– Sonderingene har foregått i åpenhet og med gjensidig respekt. Dette har ført partiene ytterligere sammen, sier Solberg.

På spørsmål om hvilke endringer den nye regjeringen raskt vil gjennomføre svarer Solberg at endringer i skatt og avgiftssystemet vil bli synlig allerede i det første budsjettet.

Det kan være at Erna Solberg har gitt de små partiene disse seirene nå for å sikre at Norge får en stabil og sterk regjering i mange år fremover. Norge trenger det.

På bygg.no har vi allerede nyheter om ny politikk som også gjelder byggenæringen. Vi vil fortløpende legge ut saker som betyr mye for bygg, anlegg og eiendom.