MAD arkitekter åpner Bergens-kontor

Som et ledd i MADs økende oppdragsmengde på Vestlandet, har MAD startet avdelingskontor i Bergen.

I særlig grad er det utviklingen av det nye mediesenteret «Media City Bergen» som er drivkraften bak nyetableringen.

- Vi planlegger å gjøre verdens vakreste by enda vakrere, sier Nicolai Riise, daglig leder i MAD AS.

Kontoret i Bergen vil bli ledet av Lars Clementsen Pedersen (33). Pedersen ble utdannet ved Bergen Arkitekthøyskole i 2008, og kommer til MAD fra Forsvarsbygg hvor han har jobbet som prosjektleder. I Forsvarsbygg har Pedersen blant annet utviklet et av Norges mest energieffektive kontorbygg på Haakonsvern.

- Lars bidrar med en unik kompetanse som vil gjøre MAD godt rustet til å møte et meget interessant marked på Vestlandet, slår Nicolai Riise fast.

Bergenskontoret til MAD vil opprettholde den gode relasjonen til MAD AS sine kunder, samt gå inn i nye markeder i regionen.

Forretningsideen til MAD er å tilby konseptbasert arkitektur som vil bidra til verdiskapning for kunden ved å ha et tydelig, klart og lettfattelig konsept. MAD forbereder nå også organisasjonen ytterligere for å møte kundenes og myndighetenes krav til stadig mer energieffektive bygg.

MAD er bl.a. kjent for B11 i Barcode-rekken i Bjørvika i Oslo. Bygningen blir kalt «MAD-bygget», og er nominert til World Architecture Festival i kategorien beste boligbygg. MAD har prosjektert tre bygg som er nominert til Oslo bys arkitekturpris for 2013.

- Det er ikke mange aktører i vårt markedssegment i Bergen. De få som opererer i dette segmentet er til gjengjeld meget dyktige. Vi tror at konkurransen blir hard, men dette er bare til det beste for utviklingen av byen, sier daglig leder for MAD Bergen AS, Lars Clementsen Pedersen.

Bergensregionen skal vokse med 160.000 mennesker frem mot 2040. Denne utviklingen vil kreve en stor utbygging av blant annet boliger, næring, skoler og barnehager. - Dette ønsker MAD Bergen å være en del av, slår Pedersen fast.