Betonmast kjøper Brødrene Røsand

Entreprenørkonsernet Betonmast kjøper den tradisjonsrike bedriften Brødrene Røsand.

Fakta om Betonmast

* Dagens Betonmast ble etablert 2006, men bedriften har røtter tilbake til 1923.
* Etter oppkjøpet av Røsand AS består Betonmast AS av 15 selskaper og til sammen 800 medarbeidere.
* Betonmast-konsernet hadde i 2012 en samlet omsetning på 2,016 milliarder norske kroner, med et driftsresultat på 80,1 millioner norske kroner.

 

Fakta om Brødrene Røsand

* Brødrene Røsand AS ble etablert i 1964, og er nå en betydelig aktør i byggebransjen i Midt-Norge.
* Selskapet er lokalisert på Averøy, mellom Molde og Kristiansund.
* Selskapets definerte marked er Møre og Romsdal, men de gjennomfører prosjekter i hele landet.
* Selskapet har rundt 100 medarbeidere og omsatte i 2012 for 388 millioner kroner.

 

Betonmast AS har inngått en avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i Brødrene Røsand AS. Avtalen ble signert i Kristiansund onsdag.

Brødrene Røsand AS tilfører Betonmast 100 nye medarbeidere, samt en solid posisjon i Møre og Romsdal.

– Nordvestlandet er et stort og viktig marked der Betonmast hittil ikke har vært representert. Brødrene Røsand er en stor aktør med sterk tilhørighet i dette markedet. De har også oppdrag tilknyttet oljerelatert virksomhet, noe vi ikke har vært involvert i tidligere. Dessuten er Røsand både et tradisjonsrikt og et veldrevet selskap, sier Jørgen Evensen, konsernsjef i Betonmast AS.

Bransjen konsoliderer
Etter dagens oppkjøp består Betonmast AS av 13 entreprenørselskaper og to eiendomsselskaper. Virksomheten driver entreprenør- og eiendomsvirksomhet for et bredt spekter av private og offentlige byggherrer.

– De siste årene har vi vokst kraftig, både gjennom organisk vekst og gjennom oppkjøp. Det er en del av en konsolideringstrend vi nå ser i hele den norske byggenæringen. De store entreprenørene blir større, mens mange av de mindre og mellomstore bedriftene blir kjøpt opp av de større aktørene, sier Evensen.

Med en stabil utvikling vil konsernet sannsynligvis omsette for over tre milliarder kroner neste år.

Evensen vil heller ikke utelukke at det kommer nye oppkjøp i tiden fremover.

Røsand inn på eiersiden i Betonmast
Brødrene Røsand AS er solgt, men eierne har samtidig gått inn på eiersiden i Betonmast. Administrerende direktør i Brødrene Røsand AS, Roald Røsand, mener oppkjøpet gjør framtiden for selskapet tryggere og mer forutsigbar.

– Vi er et sentralt selskap i Møre og Romsdal, men merker at bransjen konsolideres. Vi valgte derfor å gripe muligheten til å utvikle oss sammen med en stor aktør. Med et konsern i ryggen får vi kompetanse og kapasitet til å bringe bedriften vår et hakk videre. Vi får også større finansielle muskler, slik at det blir enklere å gå inn på eiersiden i prosjektene vi skal bygge, sier han.

Samtidig med endringene på eiersiden overlater Roald Røsand roret til sønnen Eskild Røsand, som blir ny daglig leder.

– Man må være foroverlent for å lykkes i denne bransjen, og det greier man ikke når man er 60 år, slik jeg er. Med nye krefter i førersetet og et sterkt konsern i ryggen, føler jeg meg trygg på at Brødrene Røsand AS har en lys framtid foran seg, sier Røsand, som fortsatt skal jobbe i selskapet.

Oppkjøpet forutsetter godkjenning av Konkurransetilsynet.