Sykkelsjef trår til mot Vegvesenet og Jernbaneverket

Styreleder i Syklistenes Landsforening avdeling Asker og Bærum går hardt ut mot de store statlige anleggsbyggherrene etter at en syklist falt på vei forbi et avsperret område.

Det skriver Budstikka på sine nettsider mandag.

Styreleder Jan Henrik Andresen i Syklistenes Landsforening avdeling Asker og Bærum varsler at han vil følge Jernbaneverket og Vegvesenet med argusøyne fremover.

– Syklistenes pådro seg skrubbsår og ble kraftig forslått. Det går bra med vedkommende, men det er uhell som dette vi har fryktet i det siste, sier Andresen til Budstikka.

Grunnen til at Andresen har fryktet et uhell, er ombyggingen av Høvik stasjon.

Les: Skanska fikk Høvik stasjon

– Det er mye sand, grus og småstein i veibanen, og det sier seg selv at det er lite gunstig for syklister, sier Andresen, som mener at disse forholdene er et klart brudd på avtalen mellom hans forening på den ene siden og Jernbaneverket og Statens vegvesen på den andre.

– Etter en befaring i vår, i forbindelse med oppstarten for byggeprosjektet, ble det sagt at Markalleen skulle få være hovedferdselsåre for syklister inn mot Oslo. Men nå er syklistene nok en gang blitt salderingspost i et større byggeprosjekt, sier Jan Henrik Andresen.

Mandag 16. september ble dessuten veibanen innsnevret, da gjerder ble satt opp, slik at bare én syklist kan passere om gangen. Det var her syklisten skadet seg fredag morgen, skriver Budstikka.

Gro Elden, nabokontakt i Jernbaneverket, tar kritikken.

– Det skal ikke se slik ut. I det siste har det vært ekstra vanskelig for syklistene. Vi er lei oss for det, sier Elden, som på vegne av entreprenør Skanska lover at renholdet av veien skal bli bedre.