Gir bort quiz-premie på 100.000 til arkitektkonkurranse

Premiepengene fra spørreprogrammet Kulturquiz på NRK2 skal hjelpe norsk studentkonkurranse med å finne verdens beste arkitektstudenter.

Torsdag kveld vant arkitektlaget bestående av Magne Magler Wiggen og Ingerid Helsing Almås den nervepirrende finalen av spørreprogrammet Kulturquiz på NRK2. Premiepengene på hundre tusen kroner har de valgt å gi til den norske studentkonkurransen 120 HOURS.

- Vi i 120 HOURS vil gjerne få lov til å takke Magne og Ingerid for deres fantastiske innsats i programmet, og for at de valgte å støtte oss, sier Hans Martin Frostad Halleraker, en av tre grunnleggere av 120 HOURS.

- Vi er utrolig takknemlige for at de valgte oss som deres talenter. Det er en stor ære som gir oss både tro på det vi driver med, og drivkraft til å fortsette arbeidet. Med denne premien vil vi kunne utvide konkurransen til å engasjere enda flere arkitektstudenter over hele verden, sier grunnlegger Magnus Asker Pettersen.

Den fjerde utgaven av studentkonkurransen 120 HOURS starter opp igjen i februar neste år. Fra å være en konkurranse ment for studentene ved AHO (Arkitekthøyskolen i Oslo), har den i løpet av tre år vokst til å bli en ledende internasjonal arena for arkitektstudenter.

- Tidligere i år gjennomførte vi vår største konkurranse noen sinne. Deltakelsen var enorm, og med over 420 deltakere fordelt på 110 universiteter fra hele verden har vi nå blitt verdens største arkitektkonkurranse for studenter, forteller grunnlegger Peder Brandt.