SL-Stenlegging feirer 20 år i anleggsbransjen

SL-Stenlegging AS, som er et av landets største innen maskinlegging av belegningsstein, feirer i disse dager 20-års jubileum i anleggsbransjen.

I tillegg til legging av belegningsstein utfører de utomhusarbeider i både proff-, offentlig- og det private markedet.

Begynte med private gårdsplasser
SL-Stenlegging AS begynte i 1993 med legging av belegningsstein av gårdsplasser på Østlandet. Ettersom årene gikk utvidet selskapet med maskinell legging av belegningsstein, noe som førte til et større oppdrag for Anfi Del Mar på Grand Canaria i 1997. Med utvidet maskinpark og erfaring fra større oppdrag, ble maskinell legging en større del av selskapet. De siste årene har maskinlegging stått høyt i fokus og SL-Stenlegging har maskinlagt en rekke industriplasser, havneanlegg, flyplasser etc. Deriblant Ørlandet Hovedflyplass.

Proffprosjekter
De utfører også komplette utomhus arbeider for større entreprenører med granittarbeider, belegningsstein, lekeapparater, beplanting, sykkelstativer etc. Selskapet arbeider for større entreprenører som Veidekke Entreprenør, HENT og Tronrud Bygg.

– Vi har blant annet utført jobber på Jernbanetorget, Carl Berner, Lysaker stasjon, Høvik skole, Marienfryd og Hagebyen, sier Malin Sjursheim, markedsansvarlig i SL-Gruppen AS.

Egenproduksjon av Sealing
SL-Stenlegging har egenproduksjon av SealTech Sealing som benyttes på belegningsstein på både private gårsdplasser og større proff prosjekter.

– Sealingen er utviklet med en formel som blant annet forhindrer forvitringen i steinen og hindrer olje og dieselflekker på dekket. Med dette opprettholder belegningssteinsdekket sitt utseende i langt flere år enn uten Sealing. I 2008 ble Sealingen testet av Sintef slik at egenskapene med Sealingen kunne dokumenteres, heter det i en melding fra selskapet.

En del av SL-Gruppen
I dag er SL-Stenlegging under konsernet SL-Gruppen AS med selskapene StenCompagniet AS (importselskap av granitt fra Kina, Trex terrasseløsninger fra USA og HydroTek høytrykksvaskere fra USA), SealTech (impregnering, radonsperre og membran systemer) og til slutt SL 3-Bygg AS (bygging av eneboliger fra Eksjøhus lokalt i Østfold).

–Vi har utvidet selskapet de siste 20 årene til å kunne bli en komplett leverandør av utomhusanlegg i markedet. SL-Stenlegging har vært med på utviklingen i bransjen siden begynnelsen av 90-tallet og ser frem til nye og spennende prosjekter i årene fremover, avslutter Sjursheim.