Inviterer til rehabseminar

Seks store byggevareleverandører inviterer til rehabseminar 6. til 8. november på Kiel-fergen Color Magic.

- Vellykket rehabilitering krever god planlegging og god totalkompetanse. Vår oppfordring er: ikke gjør egne feil, men lær av andres. Ta kontakt med fagfolk tidlig i planleggingsfasen og bruk seriøse aktører i arbeidet, sier Atle Killerud, teknisk sjef i Firesafe. Det er også viktig å kjenne til støtteordninger som kan bidra til, og ytterligere forbedre rehabiliteringen.

Seks ledende aktører i bransjen gjør nå felles sak av dette kompetanseløftet. Sammen står de bak kompetansesenteret Rehabgruppen. Målet er å sikre at aktørene i bransjen har den kunnskapen de trenger når det skal rehabiliteres. -Vi inviterer til Rehabseminar, der vi med en tverrfaglig profil tar opp mange viktige temaer i løpet av de to dagene seminaret avholdes, sier Killerud. Firesafe har sekretariatet i Rehabgruppen, og sammen med Anne Friberg og Hege Therese Grønhaug, er Atle Killerud klar for årets seminar.

- Vi er i år svært stolte over også å kunne presentere årets program der foredragsholdere fra NVE og ENOVA bidrar. Åtte av ti eiendommer som skal benyttes om 40 år er nemlig allerede bygd. ENOVA har opprettet støtteprogrammer for å maksimere energieffektiveten også i den eksisterende bygningsmassen. Her er det viktig informasjon for alle bygningseiere, både næringsbygg og borettslag/sameier.

- Rehabilitering er å ta vare på bygningsmassen. Samtidig er det stadig nye krav til brannsikring, isolering, tak, vinduer, ventilasjon, fasader og mye mer. Å ha oversikt over hva som er siste nytt innen alle disse feltene krever god informasjon. Dette har vi satt på agendaen på vårt fagseminar 6.-8. november, som samler eiere, driftspersonell, forvaltningsselskap, entreprenører, arkitekter og konsulenter, avslutter Killerud.

Rehabgruppen består av følgende bedrifter:

Protan AS, Tak- og membransystemer
Weber AS, Byggematerialer fra kjeller til pipe
Glava, Isolering, energikrav, termografering
GK Norge AS, Totalleverandør av tekniske fag i bygg
Firesafe AS, Totalleverandør av brannsikring
Natre Vinduer og Dører, Vinduer