Bygger 44 leiligheter på Kongsberg

Vestaksen Eiendom AS og PK eiendom AS skal utvikle og bygge ut 44 leiligheter i Dyrmyrskogen på Kongsberg.

Reguleringsplanen for Dyrmyrskauen legger opp til en utbygging med mye grønt, oppdelt bebyggelse med forhager mot gaten og variasjoner i volum både i høyden og bredden. Det er i regulert en utforming eller metode for utbyggingen av hele Dyrmyrskauen som definerer et storkvartal mot syd med to større indre «grønne gårdsrom» og et stort «grønt friområde» i nord som grenser inn til bebyggelsen i Saxildsgate. Grøntarealene er sikret i reguleringsplanen og er henholdsvis 30 x70 meter og 40 x 100 meter.

Prosjektet Dyrmyrskauen Hageby er første utbyggingstrinn innenfor denne reguleringen og omfatter sydvestre del av tomten vendt mot Withsgate og Dyrskuveien.

- Vi har vektlagt å forme bebyggelsen i tråd med reguleringsplanens føringer som gir føringer. Dette har resultert i en bebyggelse hvor variasjon, identitet og åpenhet er fremtredende. Variasjonen kommer til uttrykk gjennom en mengde leilighetstyper, fasadeuttrykk, varierende høyder, varierende tilbaketrekkinger av toppetasjen, varierende fasadelengder, farge og materialbruk. Alt dette formet i 5 bygg rundt et stort indre felles gårdsrom, skriver utbyggerne i en melding.

Gårdsrommet har gode solforhold og det legges opp til hyggelige uteoppholdsarealer, lekearealer med sittebenker, variert beplantning og ulike rekreasjonsmuligheter.

Under byggene vil det være parkering, boder og sykkelparkering. Det er direkte heisforbindelse fra dette arealet til alle leilighetene. Alle leilighetene har store balkonger eller terrasser med trinnfri adkomst fra stuearealet.

Boligenes arkitektur har et moderne uttrykk uten bruk av tidstypiske elementer. Dette gjentas både i leilighetene og arealet som knytter ute –og innefunksjonene sammen, enten det er balkonger, terrasser eller private uteområder. Prosjektet er tegnet av LINK arkitektur as.