KB Gruppen overtar Christie & Opsahl og Betongpartner

KB Gruppen Kongsvinger AS har inngått avtale med Christie Partner AS om å overta aksjemajoriteten I Christie & Opsahl AS og Betongpartner AS.

Christie Partner og ledende ansatte i Christie & Opsahl og Betongpartner vil fortsatt være med på eiersiden I selskapene.

KB Gruppen Kongsvinger AS er et investeringsselskap innen bygg- og anleggssektoren. Konsernet og tilknyttede selskap eier operative selskap innen ferdigbetong, spennarmering, entreprenørvirksomhet og prefabrikkering og montasje av stål og betongelementer.

Gruppen har Norge og Sverige som hjemmemarkeder, men selskapet har via investeringer i lokale selskaper etablert virksomhet i blant annet Danmark, Sveits, Polen, Tyskland og Østerrike. Selskapene i KB Gruppen Kongsvinger AS omsatte i 2012 konsolidert for ca 2,3 milliarder NOK.

KB Gruppen Kongsvinger AS tilbyr gjennom sine datterselskap og tilknyttede selskap tjenester innen bygg og anlegg på Østlandet, Midt-Norge og Vestlandet.

Christie Partner AS er en stor aktør innen bygg og anlegg og boligbygging på Nordvestlandet. Selskapet er eid av ansatte og tidligere ansatte og består foruten av entreprenørselskapene Christie & Opsahl AS og Betongpartner AS, av Planor Bolig AS, Elementpartner AS, Christie Eiendom AS og Natursteinpartner AS. Konsernet har ca 200 ansatte og omsatte i 2013 for til sammen ca NOK 560 mill.

Christie & Opsahl AS er et tradisjonelt entreprenørselskap innen nybygg av tyngre betongkonstruksjoner og annen byggevirksomhet. Hovedmarkeder for selskapet er entreprenøroppdrag i Møre og Romsdal med noe virksomhet i tilstøtende fylker.

Betongpartner AS driver entreprenørvirksomhet innen kai, industribygg og anlegg i spennet mellom mindre betongarbeider og omfattende totalentrepriser. I tillegg utfører selskapet montering av prefabrikerte betongelementer.

Salget medfører ingen endringer av ledelse og ansatte. Arve Sæter og Tor Elling Kjersem fortsetter som daglig ledere for hhv Christie & Opsahl og Betongpartner.

Andreas Ringdal som idag er konsernleder i Christie Partner AS, fortsetter som styreleder i Christie & Opsahl og Betongpartner og går tilbake i Christie & Opsahl som prosjektutvikler. Svein Joar Øien overtar som ny konsernleder i Christie Partner konsernet fra 7. oktober og blir Christie Partner sin representant i styret i entreprenørselskapene.

- I mer enn 25 år har jeg hatt ulike roller i Christie Partner konsernet og har fått være med på mange spennende oppgaver. Blant annet ble Storseisundbrua, som ble bygget av Christie & Opsahl, kåret til århundrets byggverk i 2005, og vi har i løpet av det siste året mottatt flere priser for Trollstigplatået. Med KB Gruppen som ny hovedeier og industriell partner markerer dette slutten på en epoke med lokalt eierskap og starten på en ny og spennende reise. Jeg ser nå frem til, sammen med dagens ledelse og organisasjon, som styreleder å få lede disse selskapene til å utvikle seg videre som ledende entreprørselskaper innenfor sine områder til beste for ansatte og eiere», avslutter Andreas Ringdal.