ÅF kjøper Kåre Hagen AS

ÅF kjøper 100 prosent av aksjene i det norske prosjekt- og byggelederselskapet Kåre Hagen AS.

Kåre Hagen AS er et av Norges eldste selskaper innen prosjekt- og byggeledelse, og har mange oppdrag både hos offentlige og private oppdragsgivere.

Kåre Hagen AS med 75 ansatte vil inngå i ÅF Advansia som dermed får enda bedre kapasitet i et sterkt voksende norsk marked.

Kåre Hagen AS vil ha en omsetning på ca. 100 millioner kroneri 2013, og har et bredt referansespekter innenfor både undervisning, idrett og kultur, helse, samferdsel og næringsbygg. Noen av deres viktigste kunder er Statsbygg, Vestfold Fylkeskommune, Helse Sør-Øst, Oslo Kommune, Undervisningsbygg og Jernbaneverket.

ÅF Advansia og Kåre Hagen har mange fellestrekk med hensyn til verdier og kultur, og kjenner hverandre godt fra mange års samarbeid i prosjekter.

– De to selskapene vil passe godt sammen med tanke på ÅF Advansia sine store infrastrukturprosjekter og Kåre Hagens rammeavtaler og oppdrag i mindre og mellomstore prosjekter, sier administrerende direktør i ÅF Advansia, Olaf Melbø.

ÅF vil fortsatt ha hovedfokus rettet mot oppdragsgivere som har behov for ÅF sin kompetanse til å ta helhetsansvar for prosjektgjennomføringer.

Det norske Konkurransetilsynets behandling av saken forventes å være ferdig 4. oktober 2013.

ÅF Advansia blir etter dette oppkjøpet ca 200 ansatte.