Søker etter Nyheims etterfølger i Norconsult

Til sommeren går Norconsult-sjef John Nyheim av med pensjon ved fylte 62 år. Nå er styret i gang med å finne hans etterfølger.

Personen man nå skal hente for å fylle konsernsjefstillingen vil få ansvar for hele 2.650 personer i Norges største konsulentselskap innen samfunnsplanlegging og prosjektering.

John Nyheim, som er utdannet siv. ing. fra NTNU i 1976, har ledet selskapet gjennom en enorm utvikling. Han har jobbet i Norconsult (og dets forløpere siv.ing. Elliott Strømme AS og Berdal Strømme AS) helt siden 1. januar 1978, og har dermed jobbet i konsulentselskapet i 35 år.

Da han overtok som toppleder i mai 2001 omsatte i selskapet for ca. 650 millioner kroner, med svake resultater. De var da ca. 700 ansatte. I fjor omsatte de for 3,2 milliarder kroner, altså en femdobling på 11 år. De fikk et resultat før skatt på 290 millioner kroner, noe som utgjør solide 9,1 prosent. Pr. 1. september 2013 har de 2.650 ansatte, 1.900 av disse jobber i Norge.

I løpet av Nyheim-perioden har de også kjøpt opp en opp 65 selskaper.

I 2013 forventer de en omsetning på 3,6 milliarder kroner, med et resultat på rundt 10 prosent, altså ca. 360 millioner kroner.

Det er dermed store sko Nyheims etterfølger skal fylle. Nyheim trer av i juni neste år, og styret har dermed beregnet god tid til å finne etterfølger.

I stillingsannonsen står det blant annet at man ønsker en person med relevant erfaring fra konsulent- eller nærliggende bransje, ledererfaring på høyt nivå fra kunnskapsbedrift, dokumentert evne til å levere resultater og skape verdier, kundeorientering med evne til relasjonsutvikling mot offentlig og privat sektor og internasjonal erfaring og perspektiv på forretningsutvikling.