Midlertidige trafikkmønstre før Ring 3-åpning

Statens vegvesen oppfordrer alle til å respektere skilting, og til å vise ekstra hensyn disse siste ukene frem mot åpningen av nye Ring 3 i Oslo 14. oktober.

Ring 3-prosjektet nærmer seg ferdigstillelse. Mandag 14. oktober åpner Økerntunnelen på rv. 163 Østre Aker vei og Lørentunnelens (Ring 3) østgående løp, med tilhørende av- og påkjøringsramper. For at trafikkomleggingen skal kunne gjennomføres på én helg, må det gjøres mange forberedelser som påvirker trafikkavviklingen frem mot åpning.

– Etter hvert som vi nærmer oss selve åpningen, vil det være nødvendig med midlertidige løsninger som ikke er optimale. Statens vegvesen jobber for å gjøre ulempene så små som mulig for trafikantene, men vi er nødt til å gjennomføre en del grep for å komme i mål, sier prosjektkoordinator Jon Wefald.

Vi registrerer til dels mye høyere hastighet enn skiltingen gjennom anleggsområdet tilsier. Det er med på å gjøre køene lengre, da det blir desto vanskeligere med flettingen fra påkjøringsrampene. Dette gjelder spesielt ved Sinsenkrysset. I tillegg går det utover sikkerheten til trafikantene og de som jobber på anlegget.

– Vi oppfordrer alle til å respektere skiltingen, og til å vise ekstra hensyn disse siste ukene frem mot åpningen 14. oktober, forteller Wefald.