Nytt Vålerenga Stadion nærmere realisering

Vålerenga-drømmen stå klar om tre år.

Aftenposten og Osloby.no skriver torsdag at styreleder i Vålerenga vurderer sjansen for et nytt Vålerenga stadion som 80 prosent.

– Før ferien var jeg pessimist, og så på sjansene for at vi skal klare å realisere vår egen arena som 30 prosent. I dag vurderer jeg sjansen som 80 prosent, sier styreleder i Vålerenga Fotball, Åge Petter Christiansen til Osloby.no.

Ifølge avisen tyder nå det meste på at «Enga Stadion» vil bli reist på Valle Hovin.

–  I dag har vi fått bekreftet at byrådet vil fremme reguleringsplan for utbyggingen før jul i år. Vi håper å få klarsignal fra de politiske myndigheter i løpet av første kvartal neste år, sier styreleder Christiansen.

Reguleringsplanen har vært en utfordring i prosjektet. I tillegg har et potensielt skattekrav lagt hindringer i veien. Ifølge Aftenposten skulle deler av tomten selges videre til NCC som skal bygge boliger og næringsbygg i prosjektet. Et slikt krav vil imidlertid løst ut et skattekrav på nesten 100 millioner.

- Nå har vi funnet en akseptabel løsning. I stedet for at vi skal selge tomter, skal vi fisjonere aksjeselskaper, sier Christiansen.

Du kan lese mer om Vålerenga stadion her.