I gang med nytt IKEA-bygg

I september i fjor ble det avgjort at IKEA skal etablere et nytt varehus i Ringsaker kommune. Nå starter byggearbeidene og første spaden settes i jorden.

Frem til jul skal IKEA og PEAB gjøre grunnarbeider for det kommende varehuset, som etter planen skal åpnes tidlig i 2015.

– Dette er en viktig milepæl i arbeidet frem mot det nye varehuset. Vi er glad for at arbeidet starter etter planen og vi ser frem til å komme i gang. Nå frem mot jul skal tomten forberedes for byggeprosessen og vi regner med å begynne bygging av varehuset for fullt fra midten av mars, sier Bård Stang-Lund Valasjø, eiendomssjef i IKEA Norge.
IKEAs førsteprioritet er å samarbeide godt med lokale myndigheter, nærmiljøet og det lokale næringslivet.

- Vi har et veldig godt samarbeid med Ringsaker kommune og er glad for at arbeidene kan begynne allerede nå, forteller Valasjø.

Norsk-svensk samarbeid
IKEAs internasjonale hovedentreprenør PEAB skal lede byggearbeidene i Nydal Øst. Ringsaker er det femte varehuset PEAB bygger for IKEA, men det første i Norge.

- Det er flott at vi nå kommer i gang med det første IKEA-varehuset vi har avtale på. De første oppdragene på grunnarbeid og bæresystem er tildelt regionale underentreprenører og samarbeidspartnere. Vi har også startet tildeling av øvrige kontrakter. Nå ser vi frem til et fortsatt godt samarbeid med IKEA og vil gjøre vårt ytterste for å få til en god byggeprosess, både for IKEA og for nærmiljøet, sier PEABs IKEA-sjef Trond Dahl.

Forventer åpning på nyåret 2015
Det nye varehuset åpner på nyåret 2015 og IKEA forventer rundt en million besøkende i året.

Det er IKEAs syvende varehus i Norge og rundt 200 medarbeidere skal ansettes til blant annet salg, logistikk, IT, HR, vedlikehold og restaurantdrift.

- Vi ser fram til åpningen i 2015. Det er alltid spennende å etablere seg i nye deler av landet og bli tilgjengelig for enda flere mennesker. Vi gleder oss til å komme til Hamar og Oppland - og ønsker å bygge et varehus som er moderne og miljøvennlig, i tråd med IKEAs bærekraftsvisjon, avslutter Valasjø.