Bever Control jakter ny daglig leder

Teknologibedriften Bever Control AS vil ha inn en erfaren bransjeperson som ny daglig leder.

- Vi leter etter en person med god kjennskap fra bransjen, gjerne med teknologisk erfaring fra for eksempel IT, landmåling eller maskinstyring. Personen trenger ikke å være noe teknisk guru, men derimot en som sitter på et nettverk og som har evne til å bygge relasjoner innenfor vår bransje, sier Thorvald Wetlesen til Byggeindustrien.

Wetlesen ledet Bever Control fra 1987 til 2011 og tok igjen over ledelsen da Marius Hauki sluttet etter to år i sjefstolen. Bever Control vil bruke høsten til å finne en ny daglig leder.

Verdensledende

Bever Control har som kjent databaserte styrings- og overvåkingssystemer for borerigger i gruve- og tunnelvirksomhet som spesialområde. Opp mot 50 prosent av virksomheten er FoU-relatert og selskapet har en ledende posisjon innen sin nisje både nasjonalt og internasjonalt.

Bever Control holder til i Tranby mellom Asker og Drammen og har 11 fast ansatte.

- Bever Control er et morsomt selskap å lede. Vi driver med teknologi på et høyt nivå og vi er verdensledende innen en smal, men veldig spennende nisje, sier Wetlesen.

Samarbeider tett med bransjen

Selskapet samarbeider tett med maskinleverandørene de leverer utstyret til. Historisk har Bever Control samarbeidet desidert mest med AMV, men selskapet har også gode relasjoner til Atlas Copco og Sandvik.

- Vi må hele tiden sørge for å være best slik at vi fortsetter å være attraktive for maskinleverandørene, sier Wetlesen.

Han tilføyer at det hadde vært umulig å videreutvikle teknologien og selskapet uten et nært og godt samarbeid med entreprenørene og byggherrene.

- Som leder av Bever Control jobber man mye mot det norske bransjemiljøet. Etter mitt syn er det et meget kompetent miljø som er åpent for både nye metoder og ny teknologi, fremhever Wetlesen.

Seiler i medvind

Thorvald Wetlesen minner om at den nye daglige lederen kommer inn et selskap som er en del av en bransje som vil seile i medvind i mange år fremover.

- Det skal bygges enormt mye tunneler og underjordsanlegg både i Norge og internasjonalt og etterspørselen etter ny og enda bedre teknologi vil alltid være der, avslutter han.