Svært uheldig om containerhus

Adm. dir. Per Jæger i Boligprodusentenes Forening er ikke fornøyd med hvordan Øyvind Skarholt i Byggevareindustriens Forening gikk ut og advarte mot importveksten av modulhus som ankommer i containere.

– Jeg mener det er svært uheldig å rakke ned på andre produkter i stedet for å snakke opp egne løsninger, sier Per Jæger.

Han peker på at det er en rekke norske husleverandører som importer moduler til blokker og eneboliger fra utlandet, også flere av hans medlemmer.

– Det norske boligmarkedet er avhengig av denne importen, og det er helt klart noe også mine medlemmer vil fortsette med i tiden fremover, legger Jæger til.

Han avviser ikke at det kan forekomme import av dårlige moduler til Norge, men mener også det er veldig mye bra som kommer inn i landet.

– Det blir på samme måte som det som plassbygges her i landet. Det finnes dårlige hus som blir reist også her, påpeker han.

Jæger viser til at det finnes strenge forskrifter og regler rundt importen av ferdighus.

– Ferdighusene, med alle byggevarene som er benyttet, må godkjennes, for eksempel av SINTEF. Det betyr at det er like strenge godkjenningskrav på import av moduler til eneboliger og blokker i containere som på boliger som settes opp fra grunnen av i Norge, slår Jæger fast.