Gratulerer Erna!

Så blir det regjeringsskifte – og vi får Erna Solberg fra Høyre som ny statsminister. Dette ble klart allerede da de første valgdagsmålingene kom kl. 21 mandag kveld. Det rødgrønne regjeringsprosjektet er skrinlagt – og det muligens for alltid.

Mange politikere vil nok bite negler i mange dager fremover. Hvem som til syvende og sist blir med i den nye regjeringen, blir først avklart når forhandlingene er sluttført. Med de uttalelsene som kom fra de fire borgerlige partilederne mandag kveld, viser at det er stor vilje til å finne løsninger.

For byggenæringen vil dette skifte også få stor betydning. Det er ikke tvil om at det har vært stor frustrasjon over alle regler og forordninger som er kommet de siste årene. Det er bygget opp et enormt byråkrati som må reduseres. I tillegg har alle de borgerlige partiene sagt at det skal satses langt mer på infrastruktur og bygging av landet.

Kjenner vi Erna Solberg rett vil hun hele tiden være opptatt av at det blir ført en trygg og god politikk. Men at den nye regjeringen vil prioritere annerledes enn den rødgrønne regjeringen synes klart. Vi ønsker den nye regjeringen lykke til.

Jens Stoltenberg erkjente nederlaget og han varslet sin avgang i forbindelse med at statsbudsjettet legges frem 14. oktober.

Vi merket oss alle de forsonende ordene som kom fra de ledende politikerne mandag kveld.

Nå er det viktig at vi får de endringer som velgerne har bedt om. Ofte er det ikke de store grepene som trengs - men det trenges beslutningskraft - og det trenges at politikerne tar styringen. Den rødgrønne regjeringen har overlatt alt for mye makt til byråkratene. Det ble regjeringens bane.