Tillater 60 tonn totalvekt på tømmervogntog

Samferdselsdepartementet ba fredag Vegdirektoratet åpne for økt totalvekt for tømmervogntog til 60 tonn, og økt totalvekt for tilhenger til 36 tonn.

– Vi gir nå tømmertransporten bedre rammevilkår, samtidig som hensynet til trafikksikkerhet og framkommelighet blir ivaretatt, sier samferdselsminister Marit Arnstad i en pressemelding.

Endringen er ledd i arbeidet med å styrke konkurransevilkårene for skogindustrien, og kommer i tillegg til at det tidligere i år ble åpnet for økt lengde fra 22 til 24 meter for tømmervogntog.

– Vi er fornøyd med at rammevilkårene bedres, sier administrerende direktør Heidi Kielland i Treindustrien.

De er også fornøyd med at Samferdselsministeren ber vegdirektoratet følge opp fylkes- og kommunalvegnettet ved at veilistene oppdateres snarest mulig.

– Dette slik at man utnytter veinettets maksimale kapasitet. Det er viktig at kommuner og fylker nå følger opp sine muligheter for å bidra til bedre konkurransevilkår for treindustrien, for slik å bidra til tryggere arbeidsplasser og verdiskaping i distriktene.

Samtidig understreker Treindustriens, at de fremdeles har store kostnadsutfordringer.

– Etter nedleggelsen av Tofte har transportkostnadene knyttet til våre biprodukter økt vesentlig. Treindustrien mener at det bør jobbes videre med å sikre like konkurransevilkår i Norge og Sverige, blant annet ved at det åpnes for 60 tonn for alle vogntog, sier Kielland.