Byggutengrenser.no flyr videre som Byggutengrenser

4. september vedtok prosjekteierne å etablere foreningen Byggutengrenser. Foreningen skal videreføre arbeidet som har vært utført i prosjektet byggutengrenser.no.

Foreningens hovedoppgaver blir formidling av de grenseløse mulighetene som ligger i riktig utnyttelse av disse materialenes egenskaper.

Den nye foreningen blir et permanent samlingspunkt for betong og murbransjen, skriver foreningen i pressemelding.

- Den nye organisasjonsformen gir styrke til å jobbe langsiktig med de samfunnsoppgavene som ligger foran oss. Vi skal bidra til at de mest bærekraftige byggeløsningene blir enda bedre kjent- både for byggenæringen, myndigheter og ikke minst for studenter som jo skal bygge dette landet videre. I tiden fram mot nyttår skal vi etablere aktivitetene i den nye foreningen som overtar de verdiene som er skapt gjennom prosjektet byggutengrenser.no, sier Jan Eldegard som leder byggutengrenser.no, prosjektet som ble etablert i 2003.

Medlemmene i den nye foreningen uttrykker sterke ønsker om at også flere entreprenører og rådgivere kan samles i Byggutengrenser fra 2014.

- På denne måten vil hele verdikjeden kunne jobbe fram de beste løsningene, sikre innovasjon og framstå samlet om viktige samfunnsoppgaver, skriver foreningen i meldingen.

Medlemmene besluttet å velge de samme styremedlemmene til foreningen Byggutengrenser som nå utgjør styret i prosjektet byggutengrenser.no. Nytt valg vil bli gjennomført i ordinært årsmøte i foreningen i løpet av første halvår 2014.

- Selv om oppgavene for foreningen Byggutengrenser vil være konsentrert om betong og mur, er det naturlig at foreningen også har nært samarbeid med andre deler av byggebransjen. Arbeidet blir utført i nær kontakt med blant andre Norsk Betongforening, FABEKO, Betongelementforeningen og Norsk Murforum. Dette skal sikre en effektiv utnyttelse av de samlede ressursene i betong og murbransjen, heter det i pressemeldingen.