RIF overtar stafettpinnen i BAE-rådet

På årsmøtet 4. september overtok RIF ledelsen av BAE-rådet etter Norges Bygg- og Eiendomsforening (NBEF).

- Vi står foran et stortingsvalg, store infrastruktur- og byggeoppgaver, samtidig som markedet er internasjonalt, med de utfordringene dette innebærer. Jeg har stor tro på at vi sammen kan klare å løfte de viktigste og mest sentrale sakene for næringen. Sentrale områder er den viktige verdiskapningen som næringen bidrar med, rammevilkårene og det å være konstruktive dialogpartnere for myndighetene, sier RIFs adm. dir. Liv Kari Skudal Hansteen.

- Jeg vil på vegne av hele rådet takke NBEF og Eystein Huseby for innsatsen med å lede BAE-rådet gjennom de to siste år. BAE-rådets gjennomføringskraft og medlemmenes vilje til å bruke tid på rådet er viktige faktorer for rådets eksistensgrunnlag. Rådet har i utgangspunktet en helt unik posisjon med sin brede forankring i hele BAE-næringskjeden. Dermed har rådet støtte og kraft til å flytte makt, hvis rådets medlemmer ønsker det, sier Skudal Hansteen.

BAE-rådet representerer hele verdikjeden i bygg- og anlegg: Arkitektbedriftene, BNL, MEF, NBEF, Norsk Eiendom, Virke Byggevarehandel, Norsk Teknologi og RIF.
Viktige saker for BAE-rådet det siste året:

- Stortingsmelding om bygningspolitikk «Gode bygg for eit betre samfunn - ein framtidsretta bygningspolitikk»
- Bygg21
- Innspill til DiBK om forenkling
- Nominerer årlig kandidater til sektorstyret BAE i Standard Norge
- Gir innspill i opprettelsen av «Senter for byggeprosess - Prosjekt Norge» ved NTNU