Nytt turistvegbygg til Atna ved Rondane

Fossedagene i Sollia førstkommende helg markerer også åpningen av et nytt turistvegbygg ved Atnbrufossen.

Ifølge Helge Stikbakke, strekningsansvarlig for Nasjonal turistveg Rondane, er det en lang prosess og en god historie bak bygget.

- Turistvegseksjonen ønsket en rasteplass på stedet og kontaktet arkitekt. Arkitekten så en telefonsentral og et mindre attraktivt toalettbygg på området, som ikke passet inn i miljøet. Tanken var da å slå et tak over bygningene, sier han til vegvesen.no.

Samtidig hadde det lokale vannbruksmuseet større behov for plass og gikk i dialog med Statens vegvesen om planene for rasteplassen.

- Stor-Elvdal kommune bidro med å skaffe 3 millioner kroner til prosjektet. I god dialog mellom partene utviklet prosjektet seg til bygget som nå lørdag 7. september kl. 13.00 overleveres Atnbrufossens vannbruksmuseum, sier Stikbakke.

Det nye bygget er et spennende bygg i massivtre i en rammekonstruksjon av limtre.

- Vannbruksmuseet representerer den gamle byggeskikken i tømmer, mens nybygget viser moderne bruk av tre som byggemateriale, sier han. Arkitekt er Lars Berge / LJB AS.

Kulturarrangementet Fossedagene i Sollia ligger i tilknytning til Nasjonal turistveg Rondane og arrangeres 5.– 8. september. Hovedtemaer for årets program er blesterjernets historie i Sollia, Solliværingene og taterne og kirkejubileet Sollia kirke 275 år.