Ny maskinsjef i UCO

UCO har ansatt Lars Nyløkken som ny maskinsjef i selskapet. Han vil dermed få ansvaret for de rundt 25.000 enhetene i maskinparken til selskapet.

Nyløkken hadde sin første arbeidsdag i selskapet 5. august, og tiltrådte rollen formelt 1. september.

Han skal etterfølge veteranen Halgrim Treverket som har vært i UCO i en mannsalder.

– Vi er veldig glade for at Lars valgte å begynne hos oss. Han har vært i bransjen siden 1985 og har dermed en meget solid erfaring som vi vil dra stor nytte av. Stillingen som maskinsjef er en utrolig viktig posisjon hos oss, sier adm. dir. Jostein Stormo i UCO til Byggeindustrien.

Stort ansvar
Nyløkken kommer fra en stilling som produktsjef i Cramo.

– Det var en tilsvarende stilling som den jeg nå har startet i, og jeg mener derfor å ha den riktige erfaringen til å kunne ta fatt på en så omfattende oppgave. Jeg ser frem til å bli en del av UCO, som er et meget solid selskap, forteller Nyløkken.

Han vil nå bruke tiden fremover til å bli kjent med selskapet og få en oversikt over alt av utstyr og maskiner som finnes i den store rangen.

– UCO har vokst mye den siste tiden, og jeg vil blant annet se på hvordan vi skal styre maskinflyten. Jeg kommer til å gjøre mye på den samme måten som tidligere, men det blir stadig viktigere å følge driften underveis. Vi må sørge for å ha mindre nedetid på maskinene, og få en enda bedre utnyttelsesgrad, legger Nyløkken til.

– Vi har 25.000 maskiner i rangen vår, og mye utstyr som kontinuerlig skal vedlikeholdes. Maskinene er fordelt på ca 2.000 ulike maskintyper og 18 avdelinger. Vi må derfor ha gode systemer for å sikre en best mulig drift av maskinene. Med stadig mer avanserte maskiner er det også viktig at vi utvikler en spisskompetanse rundt de ulike maskintypene, utdyper Stormo.

Han er også glad for at Halgrim Treverket vil være tilgjengelige for selskapet frem til årsskiftet.

– Halgrim har en unik kompetanse som vi må utnytte så lenge som mulig, sier Stormo.

Store investeringer
Selskapet har de siste årene investert opp mot 200 millioner årlig i nytt utstyr. Bare på den nye brakkestandarden TEK 10 har UCO de siste to årene brukt 150 millioner kroner.

UCO kan rapportere om et meget solid 2012, med en omsetning på rundt 800 millioner kroner, og et godt resultat.

– Fra 2011 til 2012 hadde vi en vekst på 14,6 prosent, og vi skal fortsatt vokse. Men kravene til solide resultater skal selvsagt veie tungt, forteller Stormo.