Thomas Hauge årets lærling i Veidekke

Veidekke er en av landets største lærlingebedrifter med 190 lærlinger fra Tromsø i Nord til Agder i Sør. I dag var alle invitert til samling i Oslo. Et av høydepunktene var kåringen av årets lærling, som ble signalmontørlærling Thomas Hauge (24) fra Oslo.

- I Veidekke har vi mange år drevet et systematisk rekrutteringsarbeid gjennom lærlingord­ningen, og vi er den største lærlingbedriften i bygg- og anleggsbransjen. 95 nye lærlinger har blitt tatt inn hver høst de siste årene, forteller lærlingansvarlig Per Johan Heierstad.

På samlingen i Oslo var 11 faggrupper representert: Tømrere, murere, asfaltarbeidere, betongarbeidere, vei og anleggsarbeidere, fjell- og tunnelarbeidere, anleggsmaskinførere, anleggsmaskinreparatører samt signalmontører, banemontører og kontaktledningsmontører,

Thomas Hauge er lærling i Veidekkes baneavdeling, og han jobber for tiden på et vedlike­holdsprosjekt på Dovrebanen. Arbeidskameratene beskriver han som alltid positiv med enorm stå-påvilje og pågangsmot, utrolig løsningsorientert og Thomas kommer alltid med kreative, konstruktive og gjennomtenkte innspill når utfordringer skal løses. I tillegg bidrar han med sterkt engasjement og positiv utstråling til å sveise arbeidslaget sammen.

- Som årets lærling fikk Thomas Hauge overrakt en bronsestatuett og en sjekk på kroner 10.000,-. I tillegg fikk tømrerlærling Pål Huse fra Lillehammer og betonglærling Bård Langva Byrkjenes fra Bergen en sjekk på kr 5.000,- hver. De var begge med i finalerunden om å bli årets lærling i Veidekke, avslutter Heierstad.

Konsernsjef Arne Giske sa i sin tale til lærlingene at bredt medeierskap er en viktig suksess­faktor og en av grunnene til at Veidekke alltid har gått med overskudd. De ansatte eier 19 % av aksjene, og alle lærlinger vil få aksjer for kroner 1.000,- om de består fagprøven og går over i ordinært ansettelsesforhold i selskapet.