Deler av betonggulv raste sammen på Aker Brygge

To personer ble skadd da et deler av et betonggulv raste sammen i en bygning under rehabilitering på Aker Brygge i Oslo tirsdag ettermiddag.

Ulykken skjedde på Stranden 1 på Aker Brygge.

- Det er deler av et betongelement som har rast ned fra 7.- og 8. etasje og ned til kjelleren. Det var 48 personer i bygningen da det skjedde, og to av dem ble skadet. En av dem gikk fra ulykkesstedet selv, sier politiets innsatsleder Wictor Furøy til Byggeindustrien.

Begge personene jobbet på stedet da deler av betongdekket raste sammen. Den ene personen skal ha blitt sittende fastklemt med foten, men kom seg deretter løs. De to skadde arbeiderne ble brakt til Ullevål sykehus med klemskader. Skadeomfanget og tilstanden var ved 14.45-tiden ukjent.

Alle de andre som var til stede, er i sikkerhet. Det ble gjennomført søk med hunder, men ingen flere ble funnet skadd.

Bygningen er under rehabilitering og det er omfattende arbeid på stedet. Gulvet begynte å rase ned fra sjuende og åttende etasje i forbindelse med rivningsarbeid, og videre nedover. Det var deler av gulvene, og ikke hele gulvene, som raste.

Det er for tidlig å si noe om årsak til hendelsen som skjedde på AF Gruppen sin del av utbyggingen.

- Det vi kan bekrefte er at deler av betongelementer har rast ned i forbindelse med rivearbeider på Stranden 1 på Aker Brygge. To personer er sendt til sykehus for behandling, sier kommunikasjonsdirektør Wibecke Brusdal i AF Gruppen til Byggeindustrien.

- Området er sikret. Det er politiet som nå har ledelsen på skadestedet og som må uttale seg om hva som skjer der. Vårt fokus nå er å bistå de berørte og offentlige myndigheter så godt som mulig, legger hun til.

Byggeindustriens sjefredaktør Per Helge Pedersen var på stedet kort tid etter at betongelementene raste ned.

- Da var det etter forholdene rolig, og byggeledelsen hadde etter kort tid fått kontroll på alle menneskene som var inne i bygget da ulykken inntraff, sier Pedersen.

Han er båtpendler fra Nesodden og har fulgt byggearbeidene på Aker Brygge daglig.

- Jeg har registrert at arbeidene skjer like ved der både barn og voksne ferdes. Det er riktignok områder som er sperret av rundt rivearbeidene, men hadde dette skjedd ute i forkant av bygget og ikke inne, kunne følgene vært langt mer alvorlige, tror Pedersen.

- Dette viser at rivearbeider i folksomme byområder er krevende og risikofylt, legger han til.

Redningsetatene fikk melding om ulykken via AMK klokken 13.54. Arbeidstilsynet er nå varslet.