Samferdselsskolen satser på ambassadører

Samferdselsskolen søker deltakere til neste kull som starter i januar og har byttet ut annonsering med ambassadører.

- Vi tror andres erfaringer veier langt tyngre enn en annonse når man skal avgjøre om man vil satse på å bli deltaker på Samferdselsskolen, sier prosjektleder Odd Erling Botn i Statens vegvesen.

Samferdselsskolens er Norges eneste samhandlingsstudie innen samferdsel. 30 plasser fordeles årlig likt mellom rådgivere, entreprenører og byggherrer, og deltakerne utforsker i fellesskap utfordringene fra sin egen hverdag og forsøker å finne ut hvordan både de selv og andre kan bidra til å løse dem. Hvert kull settes sammen av en bredest mulig gruppe av både erfarne og nytenkende, ung og gammel, administrativt og utførende – alt for å maksimere erfaringsutvekslingen og potensialet som ligger i hver enkelt deltaker.

- Selv om Samferdselsskolen stadig er i utvikling vet våre tidligere og nåværende deltakere hva Samferdselsskolen krever og hva Samferdselsskolen gir. Om de ikke anbefaler tiltaket fortjener det ikke livets rett, men det tror jeg de gjør, sier Botn.

- Jeg tror nettverket som deltakelse på Samferdselsskolen alene gir er verdt investeringen. Nå har vi også fått utvidet nytteverdien av dette nettverket ved hjelp av årlige alumnitreff. Hvert år utvides nettverket av Samferdselsskolens alumnier, for utviklingen slutter ikke med endt utdanning – og gruppen blir hørt, forsikrer Botn. Han viser til at Vegdirektøren nå ber Samferdselsskolens alumnier om innspill til hvordan man skal møte utfordringen som Nasjonal transportplan byr på.

- Oppfordringen min er klar: Møter du noen som har gått på Samferdselsskolen er det bare å spørre dem om de anbefaler deg å søke, sier Botn.