Oppstart for Risa på stor driftskontrakt

Mandag morgen ved Flekkefjord trafikkstasjon samlet det seg arbeidere og ledelse fra Risa AS, og representanter fra fylkeskommunen og Statens vegvesen, for å markere starten på driftskontrakten Mandal og Flekkefjord. Kontrakten har en verdi på 155 813 464 kroner.

Dette er en av fire driftskontrakter i Vest- Agder. Risa AS stilte både mann- og maskinsterke for å vise litt av det som skal holde vegene trygge for ferdsel i neste fem år.

- Denne kontrakten dekker omtrent 650km veg hvorav bare 20km er riksveg, derfor er vi glad for at fylkesordfører Terje Damman også er med oss her i dag, sa regionvegsjefen Kjell Inge Davik i åpningstalen sin.

En viktig jobb Både Damman og Davik trakk fram viktigheten av å markere overleveringer av driftskontrakter.

- Den jobben som dere gjør er uhyre viktig, og så er den av en sånn karakter at den blir fulgt med på både av de som bruker vegen og de som bor i nærheten av den, sa Damman.

- Tiden går fort, nå er vi glad usikkerheten om vi får denne kontrakten er borte. Vi har hatt en tilsvarende kontrakt allerede i fem år, sa regionleder Mads Hompland i Risa AS, og la til at de nå stiller enda sterkere etter noen år med dyrekjøpt erfaring.

 

- Jeg håper at dette kan bidra til økt rekruttering og videreutvikling av dette faget, som jeg pleier å kalle det komplette vegfaget, sa regionvegsjef Davik.