Ikke sikkert Istak overtar Pihl-prosjekt

Selv om Istak har skaffet seg nye eiere, er det ikke sikkert at Pihl-boet får viljen sin om at den islandske entreprenøren får overta som kontraktspartner i Norge.

På flere av de pågående Pihl-prosjekter i Norge var danskene kontraktspartneren til Statens vegvesen, mens datterselskapet Istak utførte jobbene. Nå er Pihl konkurs, mens Istak har fått nye eiere. Istaks nye eiere sendte i helgen ut en pressemelding der det sto at;

Landsbankinn har inngått avtale med konkursboet om at Istak på vegne av E. Pihl & Søn skal overta kontrakter og fungere som hovedentreprenør der hvor Istak i dag er representert.

Stein Johnny Johansen, som leder av prosjektavdelingen med ansvar for planlegging og gjennomføring av store utbyggingsprosjekt i Nord-Norge i Vegvesenet, sier derimot at det ikke er bestemt hvem som overtar Pihl-prosjektene

- Vi har fått beskjed hos bostyret om at de anbefaler at Istak overtar for Pihl, men vi vet ennå ikke om dette er noe vi kan akseptere, sier han til Byggeindustrien.

Johansen forteller at Vegvesenets egne jurister er i gang med å se på saken.

- Det er ikke uvanlig at et firma går konkurs, men denne varianten har vi ikke vært borti. Derfor må vi gjøre noen betraktninger rundt jussen her, sier han, og påpeker at med tanke på de pågående prosjektene er det behov for en rask avklaring.