Borgerlig enighet om skattekutt for enøk-tiltak

De fire borgerlige partiene er enige om å innføre skattefradrag for personer som investerer i energisparende tiltak i egen bolig.

Ordningen skal innføres etter valget hvis det de borgerlige får regjeringsmakt, påpeker Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre i en felles pressemelding.

– Dette er et tiltak vi har kjempet for i mange år. Vi må bruke skattesystemet mer offensivt for å få til de endringene i samfunnet som vi ønsker, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

– Dette er et tiltak som vil gjøre det lettere og mer lønnsomt for hver enkelt av oss å ta miljøvennlige valg i hverdagen, uttaler Høyres miljøpolitiske talsmann Nikolai Astrup.

– De aller fleste ønsker å være miljøvennlige, og da er det vår oppgave som politikere å legge til rette for at folk flest kan ta miljøvennlige valg i hverdagen, sier nestleder i Fremskrittspartiet, Ketil Solvik-Olsen.

– Det avgjørende for oss er at en ny regjering vrir skatter og avgifter på en måte som gjør at det blir billigere å velge miljøvennlige løsninger og dyrere å sløse, sier miljøpolitisk talsmann i Kristelig Folkeparti, Kjell Ingolf Ropstad.