Aksjonister ville rive bomstasjon

Minst én person ble pågrepet av politiet da en gruppe aksjonister prøvde demontere en bomstasjon på gamle E18 i Sande i Vestfold søndag kveld.

Aksjonistene klarte å ødelegge deler av bomstasjonen før politiet grep inn. En mann som skal være lederen av aksjonsgruppen, ble pågrepet av politiet etter at han satte seg til motverge, melder NRK. Politiet fikk beskjed om aksjonen litt etter klokken 22.30.

Over 100 aksjonister i 40-50 biler skal ha deltatt i aksjonen. De var utstyrt med rørtenger, skiftenøkler og skjærebrennerutstyr, skriver Drammens Tidende.

Politiet måtte på nytt rykke ut til stedet klokken 00.40. Da var en ny gruppe aksjonister i ferd med å fortsette arbeidet som politiet hadde stoppet tidligere.

Bomstasjonen skulle etter planen rives i august ettersom veien er nedbetalt, men Statens vegvesen har bestemt at utgiftene til riving, rundt 26 millioner kroner, skal betales ved å la bomstasjonen være i drift ut september.

Det har ført til store protester, og flere bompengemotstandere som har organisert seg i Bilistenes Aksjonsgruppe, har truet med å gå løs på bomstasjonen med vinkelsliper hvis ikke veimyndighetene starter rivingen før 1. september.

Ifølge Tønsbergs Bladklarte noen aksjonister å klatre opp i master for å klippe av kabler tilknyttet bomstasjonen. Andre skal ha klart å knuse fotoceller. (