Ble superbirkebeiner tross teknisk trøbbel

Christan Kulberg fra Loe Utvikling fikk girtrøbbel og syklet på tyngste klinga fra Kvarstad og til mål. Teknisk trøbbel til tross klarte han merket – og tittelen årets superbirkebeiner.

For å bli superbirkebeiner må man klare merkekravet både på ski, løp og sykkel. Før Birkebeinerrittet hadde Kulberg merkene fra ski og løp i boks.

─ Jeg gjorde generaltabben å justere på girene kvelden før start og fikk store problemer med girene etter Kvarstad og måtte ta Rosinbakken på altfor tunge gir. Da var det en seier å komme i mål på 3:35, selv om jeg hadde et mål om 3:30 i dag, sier han.

I fjor var han to minutter bak merkekravet. I dag klarte han det med 10 minutters margin.

Kulberg forteller at han de siste par årene han har kommet skikkelig i gang med treningen.

─ Hele pakken med Birkebeinerarrangementet og opplegget til Weber/Leca, Norcem og Byggeindustrien er utrolig bra. Jeg hadde ikke deltatt hvis jeg skulle ordnet alt på egenhånd, til det er logistikken for omfattende. Dessuten møter man mange hyggelige mennesker gjennom arrangementet. Det er knallbra, skryter Kulberg.

─ Må man holde seg selv i nakken for å bli en superbirkebeiner?

─ Nei, egentlig ikke, Birkebeinerarrangementene er et flott mål i seg selv. Allsidigheten treningsmessig med ulike øvelser er kun motiverende, sier han.

Nå sikter han mot Ultrabirken.

─ Birkebeinerrittet blir jo litt et jag mot merket. Neste år har jeg lyst til å prøve meg på Ultrabirken, det virker som en spennende utfordring. Først må jeg nok sørge for å ha en avtale med en sykkelmekaniker, humrer han.