Weber/Leca, Norcem og Byggeindustrien fikk førstemann i mål

Geir Treseng-Lien, som kjørte Birkebeinerrittet for Weber/Leca og Byggindustrien, kom aller først i mål av deltakerne i årets Birkebeinerritt. Æren delte han med kompis og konkurrent Jan Olav Beitmyren.

─ Jeg hadde mål om å kjøre fra alene i det første terrengpartiet, men Jan Olav hang på. På Sjusjøen ble vi enige om å dele seieren, forteller Treseng-Lien.

Karene, som er tidligere elitesyklister delte dermed seieren i klassen 45-49 år.

Treseng-Lien jobber i Foss Sport, og har bidratt som mekaniker for deltakerne som har syklet i regi Weber/Leca, Norcem og Byggeindustrien.

Han syklet i eliteklassen i 2002 og 2007 og kan skilte med en personlig rekord på 2:40.52. Nå blir det imidlertid litt mindre tid til trening.

─ Jeg har en liten datter. Det betyr at jeg må trene kortere og litt mer effektivt enn tidlige. Kona mi, Linda Treseng-Lien satser også sykling, så tiden på sykkelen må  utnyttes effektiv, smiler han.

─ Hvordan var opplevelsen?

­─ Jeg hadde ikke noe fres i beina etter første terrengparti. Jan Olav var sterkest fram til Rosinbakken, men så kviknet jeg litt til på slutten, forteller han.

─ Det var veldig moro å sykle over mål med Geir. Vi har syklet sammen i flere ti-år, og vi er gode konkurrenter. Vi utfylte hverandre bra i dag, og byttet på å gjøre jobben. Da måtte vi bare dele dette, sa en fornøyd Beitmyren til birkebeiner.no etter målgang.