Nordic Built-forslagene er klare

De fire forslagene som gikk videre i Nordic Built Challenge om mulig rehabilitering av Posthuset er nå bearbeidet, konkretisert og forbedret.

Den 11. september blir vinneren kåret, samtidig med at vinnerne for de fire andre nordiske byggene offentliggjøres.

Nordic Built Challenge er en åpen, tverrfaglig designkonkurranse om rehabilitering av en bygning i hver av de fem nordiske landene. I Norge er Posthuset objekt for konkurransen. Fire forslag konkurrerer om å nå finalen der en nordisk vinner skal kåres.

- Alle prosjektene som omhandler Posthuset er kraftig forbedret og konkretisert siden april, da de fire som gikk videre ble offentliggjort. Dette gjelder på områder som energi, miljø, bæreevne samt arkitektoniske kvaliteter, sier Dag Christer Øverland som er eiendomsutvikler hos Entra Eiendom og prosjektleder for konkurransen i Norge.

De fire bidragene som konkurrerer om å bli finalekandidat for Posthuset er:

* A well tailored suit
Bak konseptet står Binom Architects og Pir 2 Oslo AS; bidragsytere er Arup, Petek AS, Garnes Data og Hjellnes Consult

* PostZerobygget
Bak konseptet står Space Group Arkitekter, BollingerGrohmann + Florian Kosche AS og Andresen Jacobsen & Løyning Rådgivende Ingeniører VVS.

* Harvest
Bak konseptet står ahA+ AS og Solbjør Arkitekter AS; bidragsytere er Degree of Freedom AS og Gether AS.

* Urban Mountain
Bak konseptet står schmidt hammer lassen architects, LOOP architects, COWI, Transsolar Energitechnik GmbH og Vugge til Vugge Danmark.

Rehabiliteringen av Posthuset inngår i FutureBuilts forbildeportefølje.

Totalt konkurreres det om å utarbeide konsepter for å rehabilitere fem bygninger i de nordiske landene gjennom innovasjonsprogrammet Nordic Built Challenge. 20 finalister konkurrerer nå om å vinne konkurransen.

Den 11. september offentliggjøres det hvem av de fire bidragene om Posthuset som vinner og som skal konkurrere med vinnerne på de fire andre byggene. Totalvinneren offentliggjøres i november etter at en nordisk jury har funnet frem til det beste forslaget. I etterkant av konkurransen tar Entra stilling til om det er ønskelig å gjennomføre forslaget om rehabilitering.