Sterk juli for byggevareindustrien

Byggevareindustrien hadde i juli en vekst på innenlandsk salg på hele 10,5 prosent (7,3 prosent justert for prisstigning) sammenlignet med samme måned i fjor.

Til sammenligning viser Virkes statistikk for byggevarehandelen en vekst på kun 5,6 prosent for samme måned.

Adm. direktør Øyvind Skarholdt i Byggevareindustrien opplyser at det i juli i år var 23 arbeidsdager mot 22 i fjor som har en effekt på 4,5 prosent i økt salg.

Han kan videre opplyse at det innenfor de ulike segmentene særlig er betongprodukter som hadde sterkest økning i juli med 12,2 prosent mot mer beskjedne 6,8 prosent for treprodukter. Øvrige byggevarer hadde en økning på 10,3 prosent.

Samlet salg for årets syv første måneder ligger 2,6 prosent lavere (4,1 prosent justert for prisstigning) enn for samme periode i fjor.

– Gjennomsnittet av bedriftene som rapporterer budsjett ligger tre prosent lavere enn forventningene per juli, opplyser Skarholt.

Skarholt har signaler om at august ikke blir noen ny jubelmåned for byggevareindustrien.

– Starten på august har vært noe svak, og salget av byggevarer vil mest sannsynlig ikke nå opp på fjorårets nivå, kommenterer han.

I BNLs forventningsundersøkelse som ble gjennomført medio august, rapporterer kun 12 prosent av byggevareindustriens bedrifter at forventningene til resultat er oppjustert. Hele 54 prosent har foretatt en nedjustering, mens 35 prosent krysser av for uendret.