Pihl solgte seg ut av OPS-selskap før konkursen

E. Pihl & Søn AS solgte nylig sine aksjer i Agder OPS, og dermed vil ikke konkursen få noen følger for veiselskapet.

Agder OPS Vegselskap AS inngikk kontrakt med Vegdirektoratet 23. juni 2006, og har ansvaret for vegen frem til 2034. Agder OPS Vegselskap. Her var Pihl en av tre eiere med en andel på 15 prosent av aksjene. Prosjektet omfatter bygging og drift i 25 år av firefeltsveg fra Grimstad til Kristiansand. Strekningen er over 38 km lang.

- Pihl-konkursen får ingenting å si for Agder OPS. Faktisk så ble det inngått en intensjonsavtale om salg av aksjer av til eksisterende aksjonær før konkursen, forteller administrerende direktør Jan Walle i Agder OPS til Byggeindustrien.

- Pihl har ingenting med den daglige driften av Agder OPS å gjøre. De har vært aksjonær i Agder OPS, og var deltager i selskapet som bygget veien. Men hele byggeprosjektet er oppgjort. Garantiene utløp i fjor, og alle garantijobber er utført, legger han til.

Det er Sundt (35 prosent) og Bilfinger Berger Project Investment S.à.r.l. (50 prosent) som er de to øvrige aksjonærene i selskapet. Eieravtalen inneholder en klausul om at dersom en part velger å gjøre kjøpe en annen parts aksjer, så kan den tredje også få en mulighet til å kjøpe alle eller deler av aksjene som er til salgs. Derfor er det ikke klart om det blir Bilfinger Berger, Sundt eller begge som overtar aksjene, men sikkert at Pihl er ute av selskapet.