Bevilges penger til utredning av Mjøsbru i tre

Innovasjon Norge har bevilget 6,5 millioner kroner til Statens vegvesen for å utrede muligheten for å bygge ny Mjøsbru i tre.

Statens vegvesen har tidligere anbefalt å bygge den nye Mjøsbrua i betong, ikke tre. Likevel har innivasjon Norges tresatsing nå bevilget 6,5 millioner kroner for å utrede muligheten for å bygge den nye Mjøsbru i tre, melder ostledningen.no.

- Det kan i så fall bli verdens lengste trebru, med en total lengde på 1.600 meter, opplyser seniorrådgiver Heidi E. Riise i landbruks- og matdepartementet til ostlendingen.no.

Tirsdag skal  landbruks- og matminister Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp) møte Statens vegvesen og Innovasjon Norge for å få en nærmere orientering om prosjektet som nå settes i gang.

Dermed kan altså trebru over Mjøsa bli ett av alternativene Statens vegvesen kan velge imellom når endelig vedtak om ny bru skal fattes.

Statens vegvesen, NHO Innlandet og Innovasjon Norge tok i 2009 initiativ til en mulighetsstudie for vurdering av muligheten for å bygge ny Mjøsbru i tre.

Den gang ble det iverkesatt en workshop som konkluderte med at det ville la seg gjøre, men at en slik konstruksjon ville være banebrytende og inneholde mange uløste utfordringer.

– Pengene som nå er bevilget skal gå til å teste tre mot alternative byggematerialer, samt å vurdere flere foreskjellige trebeskyttelsesmidler, sier Riise til ostlendingen.no.