Backe går utradisjonelle veier for å rekruttere unge talenter

Søndag 25. august samlet tusenvis av tilskuere seg i Nygårdsparken i Bergen for å overvære Red Bulls olabilløp. I løpet var også bygg- og anleggsbransjen representert.

I ukevis har BackeGruppens medarbeidere gledet seg til å suse nedover Bergensbakkene i et fartøy som oser av entreprenørglede.

Olabilløpet er arrangert av Red Bull. Det første løpet de arrangerte ble avholdt i Brussel i 2000. Siden det, har de arrangert over 80 løp i 42 land i alle verdensdeler. Da det ble kjent at Bergen var neste by på programmet, var ikke BackeGruppen sene med å melde seg på. Initiativtakeren Ingvild Rysstad Slommerud i Backe Prosjekt AS hørte om Olabilløpet, og øynet muligheten for å vise fram selskapet i Bergen.

- Vi ser fram til å vise vår lekne side i en av Norges største studentbyer, forhåpentligvis får noen studenter øynene opp for oss. Og selvfølgelig gleder vi oss til å kjempe for at Backe-bilen får en plass på seierspallen, fortalte Slommerud før løpet.

Bygg- og anleggsbransjen har utfordringer med tanke på rekruttering. Konsernsjef i BackeGruppen, Eirik Gjelsvik, mener det er viktig å sette fokus på fremtidens ressurser:

- Det er flott å ha så engasjerte og kreative medarbeidere som tar initiativ og går utradisjonelle veier for å vise at vi satser på unge krefter. Med et slikt stunt, viser vi frem den kreative og livlige siden av bygg- og anleggsbransjen, og det er forhåpentligvis noen flere som har fått øynene opp for oss, sier Gjelsvik.

Farkosten, utformet som en enorm gul arbeidshjelm, var lett å få øye på der den suste nedover den 250 meter lange løypa. På tross av bilens størrelse sammenliknet med konkurrentene, var den en av de få som forserte alle Red Bulls hindringer og krysset mållinjen med alle hjul inntakt til full applaus fra tilskuerne.

Slommerud deltok i Olabilløpet sammen med Bjørn Erik Hermansen, Magnus Strømme, Stian Lislelid og Joachim Mathiesen, alle fra AS Ingeniør Gunnar M. Backe .

Film fra løpet er tilgjengelig på her

(Backe-bilen kommer etter ca. 7:40 minutter)