Pihl-konkurs stopper danske storprosjekt

Konkursen i E. Pihl & Søn får store konsekvenser for flere av de største byggeprosjektene i Danmark.

Styreformann Birgit Nørgaard sier til danske Jyllands-Posten at de pågående prosjektene vil bli stoppet inntil konkursboet finner en løsning for disse.

Det største prosjektet Pihl hadde på hjemmebane var renovering av det mest brukte kollektivknutepunktet i Kongens by Nørreport Station. Arbeidet med å rehabilitere den gamle undejordiske stasjonen i København startet i 2011 og skulle etter planen være ferdig i 2016.

I begynnelsen av juni åpnet dronning Margrethe og FNs generalsekretær Ban Ki-moon FN Byen i København. Kontorbyggene skal samle alle FNs 1.200 ansate i Danmark, og Pihl var entreprenør. Selv om åpningsseremonien er unnagjort, gjenstår det fortsatt mye arbeid på prestisjeprosjektet.

Dessuten holdt Pihl på med rehabilitering av flere broer i København, samt oppussingen av det kjente Hotel D’Angleterre.

Som en av de store riksentreprenørene har de også stor virksomhet utenfor hovedstaden. Navitas Park er navnet på et av prosjektene som utgjør fornyelsen av havneområdene i Aarhus. Planen er at 2.300 studenter, forskere og lærere skal ta i bruk et nytt undervisningsbygg på 38.000 kvadratmeter.