Utvalg skal gjennomgå fagskolesektoren

Det er oppnevnt et offentlig utvalg som skal gjennomgå fagskolesektoren. Utvalget skal gi endelig rapport til kunnskapsministeren i form av en NOU senest innen utgangen av 2014.

– Det er 13 år siden forrige gjennomgang og mye har endret seg siden da, både i samfunnet generelt og i utdanningssektoren. Målet vårt er å øke kvaliteten, synligheten og statusen til fagskolen, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen i en pressemelding.

Utvalget skal også se på hvordan det best kan legges til rette for at studenter på en hensiktsmessig måte kan bevege seg mellom fagskoler og høyskoler og universiteter. Utvalget skal gjøre en vurdering av hva det betyr at fagskoleutdanningen skal være yrkesrettet.

Utvalget vil ifølge Kunnskapsdepartementet kunne se på opptaksgrunnlag, herunder fagbrev og generell studiekompetanse samt læringsutbytte.

Det vil være aktuelt å endre betegnelsen fagskolepoeng etter at utvalget har foretatt en nærmere gjennomgang. Utvalget skal i tillegg vurdere dagens finansieringsordning for fagskoler og eventuelt foreslå alternative ordninger.

Utvalget skal ledes av professor Jan Grund.

Utvalgets øvrige medlemmer
Solfrid Lind, administrerende direktør, Oslo
Ivar Lien, rektor, Gjøvik
Bård Inge Thun, nasjonal fagskolekoordinator, Stavanger
Jonny Pettersen, lærer, Notodden
Malin Vangsnes, student, Oslo
Helge Halvorsen, seniorrådgiver, Oslo
Trude Tinnlund, LO-sekretær, Oslo
Johanne Marie Trovåg, studieleder, Haugesund
Marta Grongstad, studieleder, Oslo
Astrid Kristin Moen Sund, seniorkonsulent, Oslo