stor

Miljøleder i Veidekke Entreprenør

Veidekke er et av Skandinavias største entreprenørselskap med 6.300 ansatte og en omsetning på 20 milliarder kroner i 2012. Virksomheten omfatter bygge- og anleggsoppdrag, boligutvikling, asfaltvirksomhet, pukk og grus og veivedlikehold. Våre verdier er profesjonell, redelig, entusiastisk og grensesprengende. Våre mål for helse, miljø og sikkerhet, HMS, er likestilt med de økonomiske målene. Veidekke kjennetegnes ved en desentralisert organisasjonsmodell med en sterk bedriftskultur og stor grad av medarbeiderinvolvering. Selskapet er notert på Oslo Børs, og over halvparten av de ansatte er medeiere og har til sammen rundt 20 % av aksjene i Veidekke.

Entreprenørvirksomheten i Norge er samlet i selskapet Veidekke Entreprenør AS med datterselskaper, og er organisert i tre bygg- og en anleggsregion, hvor den operative virksomheten drives gjennom 23 lokale distriktsenheter. På byggsiden omfatter oppdragene i hovedsak næringsbygg, boliger, skoler og andre offentlige bygg og på anleggssiden er oppdragene veier, jernbane, vann- og vindkraft og industriprosjekter. Virksomheten omsatte i 2012 for nær 11,5 mrd NOK og har i overkant av 3 500 ansatte.

FirmaVeidekke Entreprenør AS
Fylke
Søknadsfrist09.09.2013

I Veidekke Entreprenør skal vi være best på miljø i praksis og tilby våre kunder de beste miljøløsningene. Skal vi lykkes med dette, må vi gjennom et godt samarbeid med våre kunder og leverandører evne å involvere all tilgjengelig kompetanse. Vi skal kjenne vår miljøbelastning og jobbe med å redusere denne.

 

Vår nåværende miljøleder går over i ny stilling i konsernet og vi søker hennes etterfølger. Stillingen vil være tilknyttet divisjonsstaben i Veidekke Entreprenør AS, avdeling for Strategi og forbedring.

 

Arbeidsoppgaver

 

Miljøleder har det overordnede fagansvaret for miljø i Veidekke Entreprenør. Dette innebærer at du vil drive den miljøfaglige utviklingen gjennom:

• videreutvikling av miljømål og -strategi, og forankring i organisasjonen

• aktiv deltakelse i ulike interne og eksterne nettverk/grupper. Noen av nettverkene/gruppene ledes av miljøleder.

• tett samarbeid med våre distrikter og regioner

• å bidra til økt engasjement, kjennskap til og kompetanse innen miljøfaget, blant annet gjennom kursvirksomhet

• rapportering og kontinuerlig forbedring knyttet til virksomhetens miljøbelastning (bl.a. energiforbruk, klimagassutslipp, helse- og miljøfarlige stoffer, inneklima, støv, støy, akutte utslipp, avfall- og massehåndtering)

• å være oppdatert på lover og forskrifter. Vedlikehold/oppdatering av rutiner og systemer (styringssystem, avvikssystem mm)

Noe reisevirksomhet må påregnes.

 

Kvalifikasjoner

 

Høyere utdanning fra universitet/høyskole og/eller erfaring fra utviklingsrettet miljøarbeid

Erfaring fra prosjektbasert virksomhet

Kjennskap til BREEAM, LEED, passivhus, IS0 14001, miljøvaredeklarasjoner, ChemXchange

  

Ønskede personlige egenskaper

 

Selvstendig, strukturert og god gjennomføringsevne

Resultat- og løsningsorientert, motiverende og initiativrik

Har evne til å bygge nettverk, er opptatt av mennesker og er samarbeidsorientert

 

Vi tilbyr

 

Gode utviklingsmuligheter

Spennende og utfordrende arbeidsdager

Gode pensjons- og forsikringsordninger

Medeierskap i konsernet

Uformelt og positivt arbeidsmiljø

 

 

Apply using this online link

 

Kontaktperson 1:Hege S. Dammerud
41666746
hege.dammerud@veidekke.no

Kontaktperson 2:Gjertrud Helland
40722260
gjertrud.helland@veidekke.no

 

 

Vis flere stillinger: