En hund etter HMS

Rex gjør som kollegene, og identifiserer seg med Arbeidstilsynets ID-kort når han kommer på jobb hos Bermingrud Entreprenør.

Kongepuddelen Rex Rocky Rex Febee Barolo, eid av prosjektektleder Petter Thoresen i Bermingrud Entreprenør, var en fast gjest i Bermingrud-brakkene over et år på et prosjekt i Moss.

– Prosedyren er jo klar; Absolutt alle på byggeplass skal jo ha ID-kort, og da dukket ideen med å få laget eget hunde-ID-kort, forteller eieren.

Rex måtte dermed skaffe seg Identitetskort i bygge- og anleggsnæringen.

Nylig ble han overflyttet til nytt prosjekt på Røa Bad i Oslo, så i tillegg til å ha fått ID-kort, har han også deltatt på T-banes sikkerhetskurs.

– Det skal dog innrømmes at utbytte hans av kurset nok var begrenset da han for det meste lå under bordet og sov, sier eieren.

Selv om Rex nå kan identifisere seg på jobben, sliter han med å følge de forskriftsmessige kravene til verneutstyr på byggeplassen, så det blir med brakkearbeid og lufteturer på utsiden av gjerdene.

I tillegg til å gå foran som et godt eksempel slik at kollegene skal huske kortet, deltar også Rex i møter og seminarer som motivator.