Alle partier lover penger til Ringeriksbanen

Samtlige stortingspartier lover å bevilge penger slik at Ringeriksbanen kan være ferdig planlagt til 2018.

Det betyr at uavhengig av valgresultatet i høst, loves det fortgang i togsatsingen, skriver Bergens Tidende.

Interesseorganisasjonen Forum Nye Bergensbanen har spurt ledelsen i stortingspartiene om de vil sørge for at det blir satt av tilstrekkelig med midler for å planlegge Ringeriksbanen ferdig. Alle partiene svarte bekreftende på dette. Alle er også enige i at det må være et klart mål å få startet byggingen av Ringeriksbanen i 2018.

I tillegg lover politikerne å ta initiativ til å bygge nye og lengre kryssingsspor på Bergensbanen mellom 2014 og 2017, og å følge opp forpliktelsen fra Nasjonal transportplan om å bruke 500 millioner kroner på å ruste opp strekningen Bergen-Voss.

– Det viser at vi har en tverrpolitisk enighet, og veldig sterk vilje til faktisk å gjennomføre dette prosjektet. Det er tydelig at det nå er en annen vilje til å satse på tog hos alle de politiske partiene enn det har vært tidligere, sier styreleder Mona Haugland Hellesnes i Forum Nye Bergensbanen.

Ringeriksbanen omfatter en ny jernbanelinje mellom Sandvika i Bærum og Hønefoss i Ringerike. Strekningen vil gjøre Bergensbanen om lag 60 kilometer kortere og reisetiden kan kuttes med omkring 50 minutter. Prosjektet er tidligere beregnet til å koste 7 milliarder kroner. (©NTB)