LINK arkitektur etablerer seg i Danmark

LINK arkitektur fortsetter sin vekst og befester sin stilling som et skandinavisk arkitektkontor ved å reetablere seg i Danmark, København.

Arkitekt Marius Lorentzen, tidligere medeier i Hvidt arkitekter er ansatt som daglig leder av det nyetablerte selskapet LINK arkitektur ApS.

─ Åpningen av datterselskapet i København er et strategisk viktig grep for oss, sier adm. dir. i LINK arkitektur AS Siri Legernes. Vi har som mål å være en ledende skandinavisk aktør innen vår bransje, helt konkret blant de 5 største fastslår hun, -med geografisk tilstedeværelse i de store, skandinaviske byene .

Etableringen i Danmark er nødvendig for å kunne tilby våre kunder løsninger og tjenester gjennom en lokal kompetanse og tilstedeværelse, fortsetter hun. Det skandinaviske markedet blir mer og mer ett marked og store aktører møter hverandre over grensene.

-Vi etablerer oss i Danmark akkurat nå med et team på fire arkitekter som vi vurderer har riktig kompetanse, drivkraft og erfaring fra bransjen, sier Legernes. Det nyetablerte selskapet vil selvsagt jobbe tett med teamene i både Norge og Sverige i LINK arkitektur AS og AB. Danmark har stolte arkitekturtradisjoner og et dynamisk arkitektmiljø som vi gleder oss til å bli en del av.

LINK arkitektur AS med datterselskapene LINK arkitektur AB og ApS har ca. 300 ansatte fordelt på 15 kontorer i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet leverer tjenester innenfor arkitektur, interiørdesign, landskapsplanlegging, miljø, maritim arkitektur og areal- og samfunnsplanlegging. Gjennom en strategisk allianse med Multiconsult og WSP Europe og deres eierskap, har LINK arkitektur tilgang til ytterligere spisskompetanse, ressurser og marked.

Virksomheten omsatte for ca 300 millioner kroner i 2012 noe som representerte en vekst på 10% prosent fra året før. Selskapets kontorer i Sverige opplever også en økende etterspørsel og har blant annet landet den prestisjetunge oppgaven med Sødersykehuset i Stockholm.