Stor interesse for E6 Vinstra-Sjoa

De største entreprenørselskapene ønsker å være med i konkurransen om å bygge ny E6 mellom Vinstra og Sjoa. Det viste oppmøtet på tilbudsbefaringa til Statens vegvesen denne uka.

Milliardkontrakten på bygginga av ny E6 Vinstra-Sjoa er lyst ut, og 20. august inviterte Vegvesenet interesserte entreprenører til befaring på den 16 kilometer lange strekningen. De fleste av de aller største selskapene i Norge var tilstede, i tillegg var det representanter fra store utenlandske selskaper.

- Vi fikk god respons på at dette er en attraktiv kontrakt. Ikke minst at traseen skal bygges i helt nytt terreng og lite langs eksisterende veg, er interessante faktorer for entreprenørene, sier prosjektleder Øyvind Moshagen i Statens vegvesen.

- Nå håper vi flest mulig gir tilbud slik at vi får en god konkurranse, supplerer byggeleder Rune Smidesang.

Ti entreprenørselskaper var representert på befaringa, men mer enn 40 norske og utelandske selskaper har hentet ut konkurransegrunnlaget som er lagt ut på databasen Doffin - Database for offentlige innkjøp.

Byggekontrakten på E6 Vinstra-Frya har en verdi på mellom 1,1 og 1,3 milliarder kroner. Fristen for å gi tilbud er 15. oktober 2013. Planlagt byggestart er i slutten av januar 2014.