Supermarginer i AF Anlegg

Med en resultatmargin på 9,5 prosent er anlegg den delen av AF Gruppen som går desidert best, og fremtidsutsiktene er minst like bra.

- Det har vært en bra vekstrate i anlegg, og prognosene ser enda bedre ut for de kommende årene. Det har ikke vært mye uenighet i valgkampen om at det skal satses på samferdsel. Det virker som det er stor interesse og vesentlig større kapasitet blant de som skal legge til rette for økt aktivitet, sier konsernsjef Pål Egil Rønn i AF Gruppen.

AFs anleggsvirksomhet hadde i andre kvartal en omsetning på 730 millioner kroner og et resultat før skatt på 69 millioner kroner. Noe som gir en resultatmargin på 9,5 prosent. Opp fra 4,6 prosent i samme periode i fjor.

- Marginen på anlegg er veldig bra. Det er ikke noe spesielt som har skjedd, men vi gjør det som vi skal gjøre på anlegg. Med godt lederskap og etter den modellen vi har planlagt, forteller Rønn.

AF Gruppen viste fredag til tall fra Prognosesenteret som viser en årlig vekstrate innen anlegg på 8,0 prosent de neste tre årene. AF Gruppen har tatt godt for seg av forskjellige typer anleggsjobber den siste tiden. Civil-arbeider på Aukra, Solbakktunnelen på Ryfast, E6 Frya – Vinstra, flere oppdrag på utvidelsen av Oslo Lufthavn og E18 Sydhavna i Oslo er noen av prosjektene som utgjør en ordrereserve på anlegg på nesten 4,5 milliarder kroner.

Rønn sier til Byggeindustrien at selv om det er høy aktivitet har de fortsatt kapasitet til å ta på seg flere oppdrag. I motsetning til i andre deler av konsernet er det lite aktuelt å vokse innen anlegg ved å kjøpe opp konkurrenter. Konsernledelsen stoler helt på egne krefter i selskapet.

- Vi har hatt en sterk anleggskultur i AF Gruppen i 30 år, og de siste årene har vi revitalisert den skikkelige, sier Rønn fornøyd.

Med en stadig høyere aktivitet i det norske anleggsmarkedet har utenlandske entreprenører de siste årene sett mer til Norge.

- Det er klart at det har vært en økning fra for et par år siden, men det siste året har det stabilisert seg. Jeg tror det som skjedde ved Mjøsa ga en tankevekker til mange, svarer Rønn.