Statsbygg jakter ny byggherredirektør

Statsbygg leter etter en ny direktør for kjernevirksomheten. Visindi er valgt til å bistå med ansettelsen.

Harald Vaagaasar Nikolaisen overtok nylig jobben som Statsbygg-direktør. En av de første oppgavene hans blir å finne en ny byggherredirektør etter at Hilde Nordskogen sluttet i Statsbygg. Hun har overtatt stillingen som regionsdirektør for Rambølls region Øst.

Nå tar Nikolaisen jobben med å finne en ny direktør for Statsbyggs byggherrevirksomhet fatt.

– Vi trenger en kvinne eller en mann med tilstrekkelig høye ambisjoner og stor gjennomføringsevne, sier Nikolaisen til Byggeindustrien.

– Dette er en av de viktigste stillingene i Statsbygg, og denne personen vil være med på noen av de største oppdragene Statsbygg har løst. Den nye byggherredirektøren kan være med på å prege både Statsbygg og Norge i tiden som kommer.

Kommunikasjonsdirektør i Statsbygg, Hege Njaa Aschim, sier torsdag til Byggeindustrien at det er rekrutteringsselskapet Visindi som er valgt til å bistå med å finne riktig person for jobben.

Prisen for Visindis assistanse indikerer hun at ligger rundt en kvart million kroner.

Kommende Statsbygg-prosjekter som den nye byggherredirektøren vil jobbe med, er blant annet byggingen av nytt nasjonalmuseum, Campus Ås, og etter hvert nytt regjeringskvartal.

Den nyinnstilte Harald Nikolaisen forteller at å finn riktig person til byggherredirektørstillingen, er det viktigste han vil gjøre i løpet av det første halve året i jobben som toppsjef.

– Statsbygg er i en viktig samfunnsmessig posisjon. Vi spiller i elitedivisjon, ikke bare i offentlig sektor, men også på prosjektmarkedet generelt. Da trenger vi riktig person for denne jobben, sier han.