Solide resultater i Norge for BWG

BWG Homes-konsernet hadde operative driftsinntekter på 1 053 millioner kroner i 2. kvartal 2013. Det er en økning på 15,9 prosent sammenlignet med 2. kvartal 2012. Driftsresultatet (operativ EBITDA) ble 130 millioner kroner, en økning på 17,2 prosent.

Kvartalets operative EBITDA-margin ble 12,3 prosent, og kvartalets operative EBIT-margin ble 11,9 prosent.

Konsernets ordrereserve ved utgangen av kvartalet var 1 805 millioner kroner. Det er en økning på 141 millioner kroner sammenlignet med samme periode i 2012 som i hovedsak skyldes økt ordrereserve i den svenske virksomheten BWG Homes AB og konsolidert ordrereserve for mai og juni i Kärnhem.

Kvartalets kontantstrøm fra drift utgjorde 48 millioner kroner mot negativ 143 millioner kroner i 2. kvartal 2012. Netto rentebærende gjeld er redusert med 1,6 millioner kroner fra forrige kvartal.

- Konsernet kan vise til økt omsetning og solide resultater også i 2. kvartal. Block Watne viderefører trenden fra de foregående kvartaler med godt salg, vekst i omsetning og lønnsomhet. Flere indikatorer tyder nå på at svensk økonomi er i svakt bedring, og boligkjøperne vender tilbake til markedet. BWG Homes AB har utviklet seg positivt gjennom de siste tre kvartalene med økt salg og bedre resultater, selv om nivåene fortsatt er lave. Vårt nye selskap Kärnhem rapporteres for første gang og viser tilfredsstillende utvikling i tråd med de planer som var lagt ved oppkjøpstidspunktet, sier konsernsjef Ole Feet i BWG Homes ASA.

- Det er fortsatt god etterspørsel etter boliger i Norge, og vi forventer en stabil utvikling i dette markedet. Det er et stort udekket behov for boliger i Sverige. Med vår satsning på nye produkter, egenregiproduksjon og BRF-prosjekter, er vi posisjonert for en større del av det svenske boligmarkedet, sier Ole Feet.