Implenia signerer nytt veiprosjekt i Bjørvika

Kontrakten for E18 Bjørvika – Stenging av Akershusstranda ble onsdag signert mellom Implenia Norge og Statens vegvesen Region øst.

Tunnelanlegget i Bjørvika ble åpnet for trafikk i september 2010, og rampene ved Havnelageret ble påsatt trafikk høsten 2012. I Akershusstranda og området sørvest for Vegtrafikksentralen gjenstår sluttføring av veisystem og øvrige arealer.

Denne entreprisen omfatter derfor utførelse av ny vei med to rundkjøringer, flytting og omlegging av veitekniske anlegg, opparbeidelse av grøntarealer og plasser, samt diverse sperrings- og sikringstiltak.

Deler av arbeidene vil foregå innenfor sikkerhetssone satt av Forsvarsbygg. Dette medfører spesielle sikkerhets-messige tiltak og krav til arbeidsgjennomføringen.

Kontraktssummen for E18 Bjørvika – Stenging av Akershusstranda er på  25,2 millioner kroner. Arbeidet begynner i august 2013 og avsluttes i juni 2014.

Dette er et viktig prosjekt som forbedrer framkommeligheten i et sentralt område av Oslo. Dette prosjektet vil ferdigstille infrastrukturarbeidene sørvest i Bjørvika, og tilrettelegge for publikum.